Faceți căutări pe acest blog

joi, 1 iulie 2010

Prajitura - Amandina

Blat:
  • 9 oua
  • 300 g zahar
  • 75 ml ulei
  • 45 ml apa
  • 50 g cacao
  • 15 linguri faina
  • 1 pachet praf de copt
Se separa ouale.
Albusurile se bat spuma cu zaharul.
Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se incorporeaza cu albusurile spuma.
Se adauga apa, cacao, faina treptat si praful de copt.
Se da la cuptor.
Intre timp se pregateste siropul astfel:
  • 600 ml apa
  • 400 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
Se fierb pana se topeste bine zaharul, apoi se da la rece.

Crema:
  • 1 pachet margarina
  • 3 linguri cacao
  • 150 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • o cutie mica de finetti
Se amesteca margarina cu zaharul si cacao, apoi se adauga galbenusurile si cutia de finetti.

Blatul se taie in doua, se insiropeaza si se pune crema la mijloc.
Se glazureaza. Recomand glazura de ciocolata de la Dr. Oetker. Daca vreti sa o preparati, amestecati cacao cu zahar si apa pe foc, cand se ingroasa adaugati margarina.
Dupa ce se intareste putin glazura, se taie in patrate si se pune un motz de frisca sau o migdala.

E prajitura mea prefarata!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu