Pentru blat:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
Intre timp se face siropul dintr-o cana si jumatate apa si 4 linguri zahar. Se insiropeaza blatul dupa ce este scos din cuptor.
Crema 1:
- 5 galbenusuri
- 8 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 1 litru lapte
- o jumatate pachet margarina
- zahar vanilinat
Crema 2:
- 5 albusuri
- 10 linguri zahar
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 lingurite ness (cafea solubila)
Celelalte 5 linguri de zahar se topesc si se adauga fierbinti peste albusuri, mestecand continuu (de preferabil cu mixerul).
Se adauga zeama de lamaie si nessul.
Peste blatul gata insiropat se aseaza crema1, apoi crema 2. Pe deasupra se poate razui ciocolata. Se taie in patrate si se pastreaza la frigider.
Pe cat pare de complicata, pe atat e de gustoasa, mai ales vara, ca este o prajitura racoritoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu