Faceți căutări pe acest blog

joi, 1 iulie 2010

Prajitura - "Mariana"

Blat:
  • 3 oua
  • 300 g faina
  • 300 g zahar + 2 linguri
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 pahar cu apa
  • arome
Se ard cele doua linguri de zahar si se sting cu un pahar de apa. Se da la rece
Se bat ouale cu zaharul, se adauga siropul rece, bicarbonatul si arome.
La urma se adauga faina treptat. Se obtine un aluat care curge.
Se coace blatul intr-o tava unsa.
Cand e gata copt se scoate si se insiropeaza cu un sirop din 4 linguri zahar si 1 cana si jumatate apa.

Crema:
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • un pachet unt
  • 150 g miez de nuca
Ouale se bat cu zaharul si cacao pe baia de abur.
Dupa ce devine consistenta se lasa sa se raceasca, apoi se incorporeaza untul frecat.
Nucile se prajesc si se taie. Se incorporeaza in crema.

Peste blatul insiropat se pune crema. Se orneaza cu frisca.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu