Faceți căutări pe acest blog

marți, 29 iunie 2010

Prajitura "Alba ca zapada"

Pentru foi:
  • 3 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 1 lingura amoniac stins
  • mirodenii (zahar vanilinat, esenta rom, vanilie)
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde (ca la cornulete)
Din aceste ingrediente se face un aluat. Se imparte in 3 parti egale, se intinde in foi si se coc pe fundul tavii de cuptor.

Eu prefer sa le umplu cu praf de budinca sau cu creme de la Dr. Oetker. Dar puteti face orice fel de crema doriti, cu/fara cacao.
Dupa ce le-ati umplut se preseaza usor (sa nu se sfarame foile). De preferabil se servesc a doua zi, dupa ce s-au inmuiat bine.
Daca doriti puteti glazura prajitura.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu